Gastronomia

GANES DE: Bar de vins,  celler, Tapes, Planxes / plats freds
PREU: De 16 a 35 €
HORARIS: D’abril a octubre, tots els dies de migdia a 14h i de 19h30 a 22 h. Des d’octubre fins a finals de febrer, només el migdia del dimecres al diumenge. Tancat al març.
COM ARRIBAR-HI: avinguda del Puig del Mas, 11 – Banyuls de la Marenda (66650)
TEL: +33 4 68 88 89 20

Què és un xadic?

És l’eina inseparable del viticultor de la Costa Vermella, l’aixada que l’acompanya en les terrasses cultivades per arrencar les males herbes.

Tot sol en la seva sala-cuina a la glòria del déu del raïm (gran taula de viticultors, barril per a l’aperitiu), Manu, el director, és una petita oficina de turisme personificada per als vins de la regió. Aquest amant de la vida i de la bona cuina també és un coneixedor dels vinyaters locals (coneix  tots els productors que hi ha a la seva carta) i us proposarà associacions molt agradables

Duchêne, Castex, Tribouley, Jordi Pérez, Laurence “Yoyo” Manya Krief … Tots els vins locals són reunits per acompanyar un plat de bon humor: orgullosa paleta de pata negra bellota; Carbassó rastafari farcit d’ala de llom al curri de Madras; carpaccio de bou i sardines marinades a l’oli d’oliva i al ras el-hanout, tomàquet sicilià, tàperes de Pantelleria; carn de parol, a la planxa amb filets d’anxova i patates en amanida; abans d’una amanida de préssec al bitxo i baba de rom.

Tot és tan original, saborós, una mica desconcertant i molt inventiu. Cada visita al Xadic del Mar és una sorpresa, ja que Manu canvia regularment la seva carta. El mestre del lloc està sol a la seva cuina o darrere del seu taulell, recordeu-vos de reservar amb antelació perquè tothom hi va i és ràpidament ple.