Caminades

Argelers de la Marenda

Un “clàssic” del senderisme en els P.-O. El circuit, molt agradable, ofereix grans punts de vista coronats a la part superior per un panorama excepcional a la Costa Vermella.

5,45 uur / 14 km

situation

SITUACIÓ
Argelers de la Marenda a 30 km al sud-est de Perpinyà per la D914, sortida n ° 12

parking

APARCAMENT
Al castell de Valmy

en-chemin

A DESCOBRIR PEL CAMÍ
Castell de Valmy i el seu parc, torrede la Maçana, capella

PATRIMONI

El Castell de Valmy

Un sorprenent edifici que, recolzat a les Alberes, abasta les vinyes i la Mediterrània. L’estil modernista, únic de la Bella Epoca, és obra de l’arquitecte danès Viggo Dorph Petersen, que va venir a París per perfeccionar la seva formació, després a Perpinyà per realitzar el Grand Hotel del Casino a Vernet.

En aquest pròsper període industrial, troba al departament una rica clientela burgesa que li permet, tot respectant determinats principis de l’Escola de Belles Arts, lliurar-se a la seva imaginació. Molts edificis com el Castell Paul, l’antic Cafè de la Llotja, la Villa “Els Tílies”, el castell de l’Esparrou fan també part dels seus èxits.

ABALISAMENT

Groc

 

DIFICULTATS

Cap

 

1 Des de l’aparcament, agafar la carretera durant uns 150 m, després girar a l’esquerra.

2 No creuar el gual, però prendre la pista de l’esquerra que passa per la paret del castell de Valmy. Al Mas Peyrot, seguir el camí cap a l’esquerra. Per arribar més alts en una pista; prendre cap a l’esquerra. Arribar a una cruïlla on cal prendre el camí que puja a les alzines sureres per arribar al dolmen de la Cova de l’Alarb.

3 Continuar pujant per arribar a una cruïlla. Prendre la segona pista de l’esquerra, creuar la pista i girar a la dreta i cap a l’esquerra. Al dolmen dels Collets de Cotlliure (274 m), continuar pel camí que puja fins a la pista (363 m). Girar a l’esquerra, creuar la cruïlla i, després, deu metres després d’un embassament, accedir a una sortida de camí cap a la dreta.

4 Endinsar-se en aquest camí que puja.Més alt, tornar a creuar la pista i passar més amunt sota una línia elèctrica. Arribar a la pista (Coll del Camp d’en Selva – 489 m) i romandre en ella fins al final. Allí, agafar el camí que hi ha a la dreta que arriba al Coll de la Plaça d’Armes.

5 Girar a la dreta cap a la torre del Massana i seguir el camí a la línia de cresta. Des de la torre (vista panoràmica excepcional, 793 m, precaució en cas de fort vent), tornar a marxar cap el Nord, després baixar fins al Coll del Pomer (554 m). Allí, deixar el camí que va cap a l’esquerra per continuar fins a la cruïlla de Roc del Grill (532 m).

6 Girar a la dreta i baixar fins a arribar a una nova cruïlla (380 m). Ignorar el camí que es dirigeix ​​cap a la dreta i continuar tot recte. Més a baix, arribar a una cruïlla i a una pista a l’alçada del mas d’en Pardès (ruïnes), prendre el camí cap a la dreta i seguir cap al Mas de la Monja.

7 Prendre el camí cap avall. Ignorar el que comença a la dreta i continuar fins al Mas Blanc. Seguir la carretera que condueix a l’aparcament del parc del castell de Valmy